Recensera dina favoritböcker››
Recensera dina favoritböcker. Bli medlem så kan du logga in och recensera dina favoritböcker. Dela med dig av dina allra bästa läsupplevelser. Eller vad sägs om... Begynnelse, Dan Brown

Veckans boktips

Nu har vi satt Undret som veckans bok men den skulle lika gärna kunna bli månadens bok eller årets bok. Den är så stark och så fruktansvärt viktig. Läs den, ta med den till skolan och läs den eller ta med den till era barns skolor och läs den.

Fick tips om den här boken från en kompis i USA där de läser boken i skolan och läste den på en gång. Den här borde läsas i skolan överallt. Och det har den ju faktiskt nästan gjort. 6 miljoner sålda böcker och nu är den på gång att bli film. Den används också i skolor i USA för att motverka mobbning. Den är så hjärtskärande fin att man bara inte kan sluta läsa den och när man har läst den kan man inte sluta prata om den. Det var ingen som trodde att August Pullman skulle överleva sin förlossning. Han gjorde det men fick samtidigt ansiktet kraftigt deformerat. Nu är August tio år och får inte längre hemskolas, utan han ska börja femte klass på den vanliga skolan. Hans familj som alltid varit där och skyddat och hjälpt honom måste släppa taget och låta honom gå i skolan som alla andra. En fantastisk bok om vänskap och mod. En vanlig pojke med ett ovanligt ansikte. Författaren kallar den själv en meditation i vänlighet.

Hoppa till verktygsfältet